Nieuwsoverzicht

Herhaalrecepten online bestellen (01-02-2015
Het is nu ook mogelijk om herhaalrecepten online te bestellen. Hiervoor dient u ingelogd te zijn op deze website.Indien u nog geen inlogcode heet, dient u zich hiervoor eenmaal te registreren.
Inloggen online herhaalreceptenmodule  Registreren ...
Lees verder »
Bereid je voor op je zwangerschap! (13-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Of je nu een vrouw of man bent: een goede voorbereiding helpt om zwanger te worden en je kind een gezonde start te geven. En deze voorbereiding begint al vóór de zwangerschap. Sta daarom even stil bij jouw leefstijl gezondheid het belang van foliumzuur werkomstandigheden en of er ziekten in de familie voorkomen. Op Strakszwangerworden.nl vind je veel nuttige tips. Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Het is vooral aanwezig in groenten en volkorenproducten.Foliumzuur speelt een belangrijke rol in het lichaam. Het is bijvoorbeeld nodig voor de aanmaak van de rode bloedcellen en voor de werking van de zenuwen. Bovendien is het zeer belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de ongeboren baby.Ons lichaam kan foliumzuur niet zelf maken. Daarom moeten we het via ons voedsel binnenkrijgen. Foliumzuur verlaat het lichaam in kleine hoeveelheden via de urine. Om gezond te blijven, is daarom telkens een nieuwe hoeveelheid foliumzuur via het voedsel nodig.Het is te gebruiken om aangeboren afwijkingen te voorkomen bij zwangerschap en kinderwens, bij vitaminegebrek, bij bepaalde vormen van bloedarmoede en bij homocystinurie (een stofwisselingsziekte).Bron: Apotheek.nl
Lees verder »
Hoge zonkracht verwacht (11-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Het KNMI verwacht vandaag en komende dagen veel zon en zonkracht 8. Dat betekent: kans op verbranding, bij een onbeschermde huid binnen een kwartier. De zonkracht varieert in Nederland van 0 tot 8. Hoe sterker de zonkracht, hoe sneller je kunt verbranden en hoe groter de kans op huidkanker. Daarom is het advies: ga niet te lang in de zon en bescherm uw huid met kleding en een zonnebrandcrème van minimaal factor 30.
Lees verder »
Adviezen bij plekjes op de huid (02-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Zonlicht en huidkanker, het is een veel besproken onderwerp. Maar hoe zit het nu precies? Kijk op Thuisarts.nl voor informatie en adviezen bij verdachte huidafwijkingen. Bijvoorbeeld over actinische keratose, of over moedervlekken. Bescherm uw huid goed tegen de zon!
Lees verder »
Wereld Niet Rokendag 2017 (31-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Vandaag 31 mei is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot ‘Wereld Niet Roken Dag’. Een dag waarop rokers wereldwijd worden uitgedaagd om ten minste één dag niet te roken. Voor informatie en adviezen over stoppen met roken en een filmpje met tips kunt u terecht op Thuisarts.nl. Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap, 31 mei 2017
Lees verder »
Op reis? Begin op tijd met de voorbereiding! (30-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Reist u deze zomer naar een ver land of naar Oost Europa? Begin minstens 6 tot 8 weken voor vertrek met uw voorbereidingen. Haal de vaccinaties (prikken) die nodig zijn om infectieziekten te voorkomen. Het advies verschilt per land. Vraag informatie bij uw huisarts of kijk op LCR voor vaccinatiebureaus bij u in de buurt. Kijk op Thuisarts.nl voor meer adviezen over reizigersziekten en hoe u deze kunt voorkomen. Nederlands Huisartsen Genootschap, 30 mei 2017
Lees verder »
Ramadan 2017 en gezondheid (26-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Vrijdag 26 mei begint de ramadan, een periode waarin veel moslims ook in Nederland vasten. Voor mensen met een ziekte of mensen die medicijnen gebruiken, kan vasten gezondheidsproblemen geven. De ramadan eindigt op zaterdagavond 24 juni. Thuisarts geeft adviezen over Ramadan en gezondheid en hoe u zich kunt voorbereiden.
Lees verder »
Hoge zonkracht (24-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Het KNMI verwacht voor Hemelvaartsdag en de dagen erna veel zon en zonkracht 7. Dat betekent: kans op verbranding, bij een onbeschermde huid binnen een kwartier. De zonkracht varieert in Nederland van 0 tot 8. Hoe sterker de zonkracht, hoe sneller je kunt verbranden en hoe groter de kans op huidkanker. Daarom is het advies: ga niet te lang in de zon en bescherm uw huid met kleding en een zonnebrandcrème van minimaal factor 30.
Lees verder »
Hidradenitis op tijd herkennen (17-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Hidradenitis is een huidziekte met ontstekingen van de haarzakjes, talgkliertjes en zweetkliertjes. Er ontstaan rode, pijnlijke zwellingen met pus. De ontstekingen komen steeds terug. Ze kunnen onaangenaam ruiken en er kunnen littekens ontstaan. Mensen met hidradenitis voelen zich daardoor vaak onzeker of ongelukkig. Het is belangrijk om hidradenitis op tijd te herkennen, zodat u de juiste behandeling kunt krijgen. Kijk op Thuisarts.nl voor meer informatie over hidradenitis.
Lees verder »
Adviezen bij reisziekte (09-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Mensen die last hebben van reisziekte kunnen erg opzien tegen een autorit of vliegreis. Reisziekte geeft klachten als misselijkheid, overgeven, duizeligheid, zweten, gapen en hoofdpijn. Er is veel wat u zelf kunt uitproberen als u last heeft van reisziekte: -          Eet een kleine maaltijd voordat u op reis gaat, en drink geen alcohol. -          Kijk naar een vast punt in de verte tijdens de reis.
Lees verder »
Tips bij huidinfecties (08-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Uw huid kan ontstoken raken door bacteriën. U kunt bijvoorbeeld een nagelriemontsteking of een steenpuist krijgen. Of een wondje kan gaan ontsteken als er bacteriën in komen. Huidbacteriën worden overgedragen door de handen. Op Thuisarts vindt u tips hoe u ervoor kunt zorgen dat bacteriën zich niet verder verspreiden: - Was uw handen regelmatig met water en een beetje zeep.
Lees verder »
Tips bij een bijtwond (08-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Spoel bijtwonden met lauwwarm water uit de kraan of douche. 1 of 2 minuten spoelen is voldoende. Gebruik geen zeep of ontsmettingsmiddel (dus ook geen jodium, soda of wasmiddel). Uit onderzoek blijkt dat deze middelen niet beter werken dan spoelen met water om een infectie te voorkomen. Ga daarna altijd naar uw huisarts. Een bijtwond kan tot 8 uur later worden gehecht. Zo nodig krijgt u een inenting tegen tetanus en antibiotica.
Lees verder »
Nieuw: Wonden (02-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
De informatie op Thuisarts over wonden is aangepast en uitgebreid. Aanleiding hiervoor is de herziene richtlijn voor huisartsen, de NHG-behandelrichtlijn Traumatische wonden en bijtwonden. Over dit onderwerp bestaan de volgende teksten:
Lees verder »
Wereld Astma Dag 2017 (01-05-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Vandaag 2 mei is het Wereld Astma Dag. Dit jaar staat Wereld Astma Dag in het teken van de onzichtbaarheid van astma bij kinderen. In Nederland lijden 100.000 kinderen aan astma. Elk jaar belanden er duizenden van hen in het ziekenhuis, omdat ze ernstig benauwd zijn. Ook overlijden er nog steeds mensen aan de gevolgen van astma. 
Lees verder »
Nieuw: reisziekte (21-04-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
De informatie op Thuisarts.nl over reisziekte is aangepast. Aanleiding is de herziene behandelrichtlijn voor huisartsen over Reisziekte. Over reisziekte bestaan de volgende teksten: Ik heb last van reisziekte Mijn kind heeft last van reisziekte (nieuw)
Lees verder »
Meer mensen met een soa (11-04-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
In 2016 is er in Nederland vaker een seksueel overdraagbare aandoening (soa) gevonden. Dit blijkt uit de 'Thermometer seksuele gezondheid' van het RIVM. De stijging komt vooral doordat steeds meer mensen met een hoog risico op soa zich laten testen.
Lees verder »
Nieuw: Acne (04-04-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
De informatie op Thuisarts over Acne (jeugdpuistjes) is aangepast en uitgebreid. Aanleiding is de herziene richtlijn voor huisartsen, de NHG-Standaard Acne. Over acne bestaan de volgende teksten:
Lees verder »
Week van de Teek (30-03-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
In de Week van de Teek (3 t/m 7 april) is er extra aandacht voor teken en de ziekte van Lyme. Teken lijken op bruin-zwarte spinnetjes en kunnen erg klein zijn. Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Bent u in de natuur geweest?
Lees verder »
Zwangere vrouwen kunnen kiezen voor NIPT (30-03-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
10 nieuwe films over infectieziekten (30-03-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Thuisarts.nl en het RIVM hebben 10 korte films gemaakt over diverse infectieziekten. In de films vertellen patiënten over hun ervaringen met een infectieziekte. Waar loop je als patiënt tegen aan en wat zijn tips voor mensen die ermee te maken krijgen?  Huisartsen geven uitleg over klachten, oorzaken en verloop, met praktische tips en adviezen en de mogelijke behandeling van de infectieziekte. Met deze films kunnen Thuisarts.nl en de GGD’s in Nederland nog gerichter voorlichting geven aan patiënten en hun omgeving.
Lees verder »
Pagina 1 2 3 4